Pòdcast.cat de Núvol

Collita pròpia #24. Què fan els lingüistes de TV3 i els solters

Núvol Season 2 Episode 24

El dilluns 25 de novembre és el dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, i per això a Núvol iniciem una sèrie d'articles sobre la violència exercida contra les dones. El primer article que recomanem llegir és el de Lara Bedmar, No són monstres, són persones. L'autora en fa referència al pòdcast.

Continuem parlant de violència amb l’article d’Elsa Compte on fa una reflexió a partir del nou recull de contes medievals que publica l'editorial Barcino: La comtessa fidel i altres amors tèrbols de l'edat mitjana. L’autora ens explica com faria ella la interpretació feminista del text.

Jaume Forés ha escrit Cap a un Pla Nacional de les Arts a l’Educació on resumeix el seu pas pel 2n Fòrum de les Arts a l’Educació organitzat pel CoNCA. Al Collita pròpia ens fa cinc cèntims de què es va dir sobre la introducció de les arts en l’educació.

Seguint la recomanació de Forés, passem al teatre amb Oriol Puig Taulé, que aquesta setmana ha escrit Les màquines de parlar, que ens recomana veure Verbagàlia a la Sala Atrium. Es tracta de dos monòlegs de Víctor Català que mai s’havien representat professionalment. A l'espisodi ens explica tres motius pels quals hem de veure-la i de pas ens recomana un article de Núvol.

També us recomanem llegir Les illes obstinades, un article de Bernat Puigtobella on repassa els millors viatges literaris del moment amb les illes com a protagonistes, com La ruta blava, de Sagarra, un llibre d’una gran sensualitat, com apunta Puigtobella, i que enguany ha recuperat Club Editor amb edició de Narcís Garolera.

També aquesta setmana Sofia Vilella ha parlat amb Maria Guasch, que publica Les petites vampires una novel·la amb clares traces gòtiques que explora l’estrany procés de fer-se gran. Hem preguntat a Guasch per què recomana aquesta novel·la, com diu ella, que és gòtica i tenyida de quotidianitat.

Seguint la recomanació de l’autora parlem de l’article de Jaume Salvanyà, tècnic lingüística de TV3. I Joan Burdeus ha escrit La promesa irresistible d’eficiència.

Recuperem la veu de Marta Pontnou i els seus articles d’opinió, ja que fa dies publicava L’11 de l’11: el Singles Day. El que pot semblar un dia de celebració per a tothom ella creu que es tracta d’una excusa que encara potencia més les desigualtats entre homes i dones solters. Ens ho explica.

Sabies que són deu les novel·les que opten a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any 2024? El premi disposa d’una dotació de 20.000 euros per a l’autor o autora guardonada. Al llarg del mes de desembre s'anunciarà la terna de finalistes. Les trobaràs a Les deu novel·les de l’any.