#zokanhetook
Wij spraken de afgelopen maanden met tientallen innovatiemanagers, verpleegkundigen, leveranciers, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, bestuurders en beleidsmakers.
Centrale vragen in die gesprekken waren: waarom kunnen nog niet alle cliënten en patiënten gebruik maken van digitale hulpmiddelen als zij dat wel willen? En wat kunnen we doen om dit te versnellen?
De uitkomsten van deze gesprekken maken duidelijk dat de opschalingsvraag complex is, maar het heeft ons ook inzicht gegeven aan welke knoppen we kunnen en moeten draaien om op te schalen. Eén van de oplossingen die uit onze gesprekken naar voren is gekomen, is om verpleegkundigen meer te informeren en enthousiasmeren over digitale hulpmiddelen. Maar hoe doe je dat dan, zonder belerend over te komen?
Daarom zijn we gestart met deze podcast serie #Zokanhetook, waarin we vooral het eerlijke gesprek willen voeren over digitale hulpmiddelen en de veranderingen die dit met zich meebrengt. Want twijfels hebben mag. Of je nog niet helemaal comfortabel voelen met techniek is oké.
De podcast #Zoakanhetook is gemaakt vanuit het Vliegwiel. Vliegwiel is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland en heeft als doel om digitale zorg op te schalen, zodat steeds meer mensen de voordelen hiervan kunnen ervaren.
Wil je jouw cliënten en patiënten breder informeren over digitale hulpmiddelen? Bekijk dan eens samen onze website: Zokanhetook.nl. Ook vind je hier een handige toolkit die je kunt gebruiken om je cliënten en patiënten meer zelfredzaam te maken. Want zo kan het ook!
#zokanhetook
Hulp voor cliënt en patiënt bij digitale zorg
Wat heb je eigenlijk nodig om goed om te kunnen gaan met digitale middelen? Gaat het om vaardigheden, of steekt er eigenlijk veel meer achter? En hoe werkt de ondersteuning van de Helpdesk Digitale Zorg eigenlijk voor verpleegkundigen thuis of aan het bed? Dit bespreken wij met Merlijne en Emmy van de Helpdesk Digitale Zorg in deze 4e aflevering van de podcast #zokanhetook. Merlijne is de oprichter van de helpdesk, en Emmy is medewerker op de servicedesk.
Toegankelijkheid digitale zorg
Niet iedereen kan altijd meekomen met digitalisering. Wil je meer digitale zorg inzetten? Dan moet je dus ook goed nadenken over de toegankelijkheid van deze zorg voor je cliënten en patiënten. Want het kán en mág niet zo zijn, dat je bent aangewezen op fysieke zorg als je minder goed overweg kunt met digitale zorg. Kort overleggen met je arts is in sommige gevallen een stuk prettiger via beeldbellen. Ook al is het soms fysiek echt prettiger of noodzakelijk.
Luister je weer mee?
Wil je jouw cliënten en patiënten breder informeren over digitale hulpmiddelen?
Bekijk dan eens samen onze website: Zokanhetook.nl
Ook vind je hier een handige toolkit die je kunt gebruiken om het gesprek aan te gaan met jouw cliënten en patiënten over de inzet van digitale hulpmiddelen. Zo kan het ook!