משרד החקלאות וביטחון המזון
עונה 01 חקלאות ואקלים: מדברים על מה שבוער
איך נצליח לשמור על ביטחון מזון כשהטמפרטורות עולות? מידע בגובה עיניים בהשתתפות גורמי המקצוע במשרד החקלאות.
בשנים האחרונות, אירועים גלובאליים, שינויים גאופוליטיים ומשברים סביבתיים הגבירו את החששות לגבי ביטחון המזון ברחבי העולם. מההשפעות של מגפת הקורונה ועד לאתגרים המשבשים את שרשרת האספקה – כל אלו מדגישים את חשיבות חוסנן של מערכות המזון שלנו.
בכל פרק במסגרת הפודקאסט, נתעמק בנושאים מרכזיים המעצבים את עתיד החקלאות הישראלית ועתיד המזון של כולנו. החל מהשפעות שינויי האקלים על ייצור המזון ועד לפתרונות החדשניים המניעים את הפרקטיקות החקלאיות קדימה. בכל פרק יתארחו מומחי משרד החקלאות, שיחלקו אתנו את הידע, התובנות, הרעיונות והכלים בכל התחומים. הצטרפו אלינו למסע בין ביטחון מזון, קיימות וחדשנות טכנולוגית, שכבר היום מחוללים מהפכה בדרך שבה אנחנו מגדלים ומייצרים מזון.
משרד החקלאות וביטחון המזון
המהפכה הרביעית - חקלאות 2050
עד שנת 2050 יחיו במדינת ישראל כ-16 מיליון אזרחים, אבל מקורות המים שלנו וגם שטחי הקרקע הזמינים ככל הנראה יישארו באותו הגודל. כיצד נוכל לענות על צרכי האוכלוסייה הגדלה בישראל גם ב-2050? כך תיראה החקלאות הישראלית בעתיד.
מגישה: שרון אייזן. מרואיינים: חגי שניר, מנהל שירות ההדרכה והמקצוע, חיים תג'ר, מנהל אגף ענפי השירות וסביבה חקלאית במשרד החקלאות
איך יראו חקלאי העתיד של ישראל? חכמים יותר, טכנולוגיים יותר, סביבתיים יותר, מדויקים יותר וברי-קיימא יותר. לפי התחזיות, בשנת 2050 יחיו במדינת ישראל כ-16 מיליון אזרחים, ומנגד, מקורות המים ושטחי הקרקע הזמינים צפויים להישאר באותו גודל. המשימה ברורה: לענות על צרכי האוכלוסייה בישראל גם ב-2050 למרות האתגרים. אז איך עושים את זה? בפרק זה נשוחח עם חגי שניר, מנהל שירות ההדרכה והמקצוע ועם חיים תג'ר, מנהל אגף ענפי השירות וסביבה חקלאית על ייעול הייצור ומקסום השטח החקלאי הפתוח, על הכלים הטכנולוגיים שיוטמעו בחקלאות בעתיד הקרוב, על מהפכת הבשר והחלב המתורבת, והבשורה שהיא מביאה איתה ועל עוד נושאים מרתקים שמשפיעים על עתיד החקלאות.